Receptek
Folyamatos feltöltés alatt...

Csináltam tepsiben sült cigánypecsenyét, máshogy. Mentes és laktató. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
25 dkg sertéskaraj
15 dkg füstölt szalonna
4 gerezd fokhagyma
1 ek fűszerpaprika
1 teáskanál majoranna
2 ek mustár
4 ek kókuszolaj
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük el. A hússzeleteket vágjuk ujjnyira és klopfoljuk ki őket. Tegyünk egy nagy tepsi aljába sütőpapírt és halmozzunk rá tetszés szerint vágott sárga burgonyát és sárgarépát. A hússzeletekkel fedjük le a köretünket és öntsük rá a kikevert pácunkat. 200 fokon, légkeveréssel 20-25 perc alatt süssük ki. A füstölt szalonnát külön ujjnyinál kicsit kisebbre szeletelve, irdalva, forró serpenyőben süssük meg és tegyük a sült szalonna-taréjokat a hússzeletekre.
Jó étvágyat hozzá!

Egy jól sikerült hétvégi recept!
Mézes-mustáros szűzérmék:
- 1 db szűzpecsenye (1300 gramm)
- Ízlés szerint só
- Ízlés szerint bors
- 1 evőkanál kókuszolaj
- Pác:
- 6 evőkanál akácméz
- 9 evőkanál mustár (ebből 2 kanál lehet magos)
- 1 teáskanál só
- 1 kiskanál bors
- 3 teáskanál szárított, morzsolt oregáno
- 3 evőkanál kókuszolaj
A húst megtisztítjuk 2 centiméteres darabokra vágjuk, mindkét oldalukon ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A páchoz az összes hozzávalót egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. A húsokat egyenként kérgesre sütjük, majd egy jénai tálra halmozzuk és meglocsoljuk a páccal. Alufóliával borítva, 180 fokon, előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett zöldséggel és tepsis burgonyával a legjobb választás!