Receptek

2025.01.21

Folyamatos feltöltés alatt...

Csináltam tepsiben sült cigánypecsenyét, máshogy. Mentes és laktató. Próbáljátok ki! 

Hozzávalók: 

25 dkg sertéskaraj 

15 dkg füstölt szalonna 

4 gerezd fokhagyma 

1 ek fűszerpaprika 

1 teáskanál majoranna 

2 ek mustár 

4 ek kókuszolaj 

bors ízlés szerint 

só ízlés szerint 

A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egészet, majd rendesen keverjük el. A hússzeleteket vágjuk ujjnyira és klopfoljuk ki őket. Tegyünk egy nagy tepsi aljába sütőpapírt és halmozzunk rá tetszés szerint vágott sárga burgonyát és sárgarépát. A hússzeletekkel fedjük le a köretünket és öntsük rá a kikevert pácunkat. 200 fokon, légkeveréssel 20-25 perc alatt süssük ki. A füstölt szalonnát külön ujjnyinál kicsit kisebbre szeletelve, irdalva, forró serpenyőben süssük meg és tegyük a sült szalonna-taréjokat a hússzeletekre. 

Jó étvágyat hozzá! 

Egy jól sikerült hétvégi recept!

Mézes-mustáros szűzérmék:

  • 1 db szűzpecsenye (1300 gramm)
  • Ízlés szerint só
  • Ízlés szerint bors
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • Pác:
  • 6 evőkanál akácméz
  • 9 evőkanál mustár (ebből 2 kanál lehet magos)
  • 1 teáskanál só
  • 1 kiskanál bors
  • 3 teáskanál szárított, morzsolt oregáno
  • 3 evőkanál kókuszolaj

A húst megtisztítjuk 2 centiméteres darabokra vágjuk, mindkét oldalukon ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A páchoz az összes hozzávalót egy tálba tesszük és alaposan elkeverjük. A húsokat egyenként kérgesre sütjük, majd egy jénai tálra halmozzuk és meglocsoljuk a páccal. Alufóliával borítva, 180 fokon, előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Grillezett zöldséggel és tepsis burgonyával a legjobb választás!